OVERZICHT

Natuurpunt: meer dan een vereniging!

Natuurpunt: meer dan een vereniging!

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 100.000 leden die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Ben jij al lid? Top! Of wil je hun werking versterken? Word dan lid tijdens Hof & Huis. Ze hebben een zeer sterke werking, gebaseerd op 3 pijlers!

Beschermen
Ze beheren meer dan 22.800 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor aankoop, beheer en openstelling van natuurgebieden. Daarbij worden ze bijgestaan door professionele ploegen.  

Beleven
Met vele honderden wandelpaden, zitbanken en speelbossen geven ze iedereen de kans van de natuur te genieten. In elke Vlaamse gemeente zijn afdelingen en werkgroepen actief. Natuurpunt brengt mensen samen. Elk jaar organiseren ze duizenden activiteiten: gegidste wandelingen, beheerwerken, cursussen en workshops. 

Bestuderen
Via het werk in de meer dan 120 studiewerkgroepen en waarnemingen.be houden ze de gezondheid van de Vlaamse natuur in de gaten. Zo leveren ze de wetenschappelijke basis voor het natuurbeleid van de overheid. Hun maatwerkbedrijf geeft werk aan honderden arbeiders die het niet makkelijk hebben in de klassieke economie.